73640x bekeken sinds 12 oktober 2009
Teamblog

Blogs van Maart 2011

LYCURGUS E3 - OOSTERPARKERS E2 (ZA 26-03-2011)

Lycurgus E3 - Oosterparkers E2 (za 26-03-2011)Vandaag mochten we aantreden in een uitwedstrijd tegen Lycurgus E3. Vooraf goede verwachtingen omdat dit team stijf onderaan stond. Dat was in het begin van de wedstrijd niet te zien want ze kwamen onverwacht goed uit de startblokken, 1-0. Gelukkig maakte Brian met een geweldige goal al snel de gelijkmaker, 1-1. Lycurgus E3 leek niet van slag te zijn want al vrij snel stonden ze weer voor, 2-1. Verdedigend stond het niet helemaal goed bij ons team. Gelukkig maakte ook Mackson een heel mooi doelpunt met een afstandsschot, 2-2. Daarna kwamen wij eindelijk eens op voorsprong door een goal van Elroy, 2-3. Maar opnieuw wist Lycurgus E3 langszij te komen, 3-3. Vlak voor rust bouwde opnieuw Elroy de score uit naar 3-4. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft hadden we verdedigend de zaakjes beter op orde. Desondanks was Lycurgus E3 het team wat opnieuw gelijk maakte, 4-4. Maar toen kwam het moment van Damian Boon. Met een echte onvervalste hattrick besliste hij de wedstrijd en eindigden we met een eindstand van 4-7. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie Damian!!! En voor het hele team een applaus omdat ze veerkracht hebben getoond en daarmee de wedstrijd in hun voordeel hebben weten te beslissen.

Ook van deze wedstrijd zijn er weer de nodige filmpjes gemaakt. Waaronder alle 7 doelpunten. Je kunt ze bekijken via onderstaande link en dan even naar de kolom rechts op de site gaan.

Filmpjes (Filmes jogo de futebol )
Lees verder | Auteur: Peter | 26 maart 2011 | 0 Reacties | 8 foto's

HELPMAN E5 - OOSTERPARKERS E2 (ZA 19-03-2011)

Helpman E5 - Oosterparkers E2 (za 19-03-2011)Op een mistige zaterdagochtend richting de Esserberg voor de confrontatie met koploper Helpman E5. Deze keer maar in een zijstraat geparkeerd met z'n allen om bekeuringen te voorkomen. De wedstrijd begon met aftasten maar al gauw begon het aandringen van Helpman E5 wat al snel resulteerde in de 1-0. Vrij snel daarna kwamen ze door het goede werk van een vrij grote dreadlock op 2-0. Onze jongens deden goed hun best maar moesten zich beperken tot verdedigen en hopen op een countertje. Die kwam er dan ook, 2-1 via Mackson. Er was weer hoop op een goed resultaat. We gingen rusten met deze stand. In de tweede helft kwamen onze jongens duidelijk beter in hun spel wat resulteerde in een handvol kansen die helaas niet benut werden. Wat ze ook probeerden, er was geen doorkomen aan. Ja en dan zul je zien dat het doelpunt aan de andere kant valt, 3-1 voor Helpman E5. Wij bleven aandringen maar helaas werd er niet meer gescoord. Jammer genoeg dus verloren, maar ik vind wel dat het team een goede wedstrijd heeft gespeeld!

Via onderstaande link kun je een 10-tal filmpjes bekijken. Kijk in de kolom rechts op het scherm. Het doelpunt van Mackson staat er ook bij.
Filmpjes
Lees verder | Auteur: Peter | 20 maart 2011 | 0 Reacties | 5 foto's

OOSTERPARKERS E2 - DE HELD E5 (ZA 12-03-2011)

Oosterparkers E2 - De Held E5 (za 12-03-2011)Voor onze tweede wedstrijd speelden we thuis tegen De Held E5. In het begin was het een beetje aftasten voor beide teams. Toch viel uit het niets de 0-1. Al snel gevolgd door de 0-2. Het leek er op dat de kids een voorbeeld hadden genomen aan hun 'helden' van de FC die de dag er voor kansloos onderuit gingen. Dus ouders, in het vervolg die kinderen op tijd op bed!
Gelukkig maakte Mackson de aansluittreffer, 1-2. Helaas was de pret van korte duur want opnieuw bouwde De Held de voorsprong uit naar een marge van twee, 1-3. Met deze stand gingen we rustten. Na de rust kwamen onze jongens beter uit de kleedkamers. Ze probeerden meer druk te zetten maar jammer genoeg scoorde De Held in die fase, 1-4. De wedstrijd verliep in het vervolg rommelig. Er werd nog eenmaal gescoord via een mooie goal van Damian Boon, 2-4. Dit was ook de eindstand. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd maar De Held had net even iets meer daadkracht. Kop op jongens en de volgende keer weer beter!

Ook van deze wedstrijd zijn weer een aantal filmpjes gemaakt en ze staan hier onder. De foto's vind je onderaan de pagina.
Voorzet Elroy
Verdediger Melchior zet druk
Damian Boon, pingelen en overtreding
Vrije trap Damian B.
Kopkans Damian B.
Afstandsschot Brian
Poging Elroy
Doelpunt Damian B.

Dan nog even speciaal voor een ieder die zich aangesproken voelt, onthoud goed dat positieve coaching een betere uitwerking heeft dan voortdurend negatief te zijn. Een kind kopieert dat gedrag ook en steekt zijn teamgenoten er mee aan. Als je kind 9 van de 10 keer een foute pass geeft dan benadruk je net die ene keer met positief commentaar. En de rest denk je maar. Daarom nog een keer speciaal op deze pagina het filmpje van Pietertje. Let vooral op het positieve commentaar van de trainer.
Lees verder | Auteur: Peter | 12 maart 2011 | 0 Reacties | 5 foto's

FC GRONINGEN CLINIC

FC Groningen ClinicWoensdagavond 9 maart 2011 was een gezellige en onvergetelijke avond want FC Groningen kwam langs om een clinic te geven. Er werden drie soorten trainingen gegeven onder leiding van een aantal jeugdtrainers van de FC en i.s.m. met een drietal spelers. Waarvan Fredrik Stenman veruit de populairste was. Ook Darryl Lachman en Danny Menting waren van de partij. Verder was ook Groby aanwezig voor de allerkleinsten. Het was een leerzame clinic en er werd volop genoten door de diverse D en E teams. Na de training konden ze zich samen met de F'ers vermaken met stropdassie schieten, snelheidsmeter schieten en een panna kooi. Als al deze onderdelen waren voltooid dan mochten de kinderen een mooie leren bal ophalen. Al met al was het een prima avond!

Zoals altijd zijn er door jullie correspondent ter plaatse een aantal foto's en filmpjes gemaakt. De foto's staan op deze site en de filmpjes kun je bekijken via onderstaande link. Er staan 12 filmpjes in de kolom rechts op de pagina.

Filmpjes via Youtube
Lees verder | Auteur: Peter | 10 maart 2011 | 0 Reacties | 27 foto's

FC LEWENBORG E3 - OOSTERPARKERS E2 (ZA 05-03-2011)

FC Lewenborg E3 - Oosterparkers E2 (za 05-03-2011)Na een lange periode van 'niets' doen mochten onze jongens eindelijk weer de wei in voor een serieuze wedstrijd. Het was de start van de Voorjaarscompetitie en we begonnen met een uitwedstrijd bij FC Lewenborg E3. Het was beter geweest om deze wedstrijd aan het eind van het seizoen te doen want nu hadden we laarzen nodig om bij het veld te komen. Wat een baggerbende. Maar goed, eenmaal op het veld aangekomen konden we beginnen. Na een korte periode van aftasten kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Damian Boon, 0-1. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want FC Lewenborg E3 maakte al snel weer gelijk, 1-1. De wedstrijd verliep gelijk op totdat Dennis min of meer per ongeluk scoorde uit een corner van Damian Boon, 1-2. Dat was ook de ruststand. Na de ranja werd er al vrij snel weer gescoord door ons team. Deze maal was het Elroy die de 1-3 voor zijn rekening nam. Toch wist het taaie FC Lewenborg E3 de aansluiting weer te vinden door 2-3 te maken. Even later raakte onze keeper Michael geblesseerd en moest hij vervangen worden door een veldspeler. Deze taak werd met verve vervuld door Ricardo die o.a. twee formidable reddingen verichtte. Een poosje later maakte Damian Boon zijn tweede goal van de wedstrijd, 2-4. Nog waren de spelers van FC Lewenborg E3 niet geknakt want ze maakten 3-4. Gelukkig voor ons bleef het daarbij. Eindstand dus 3-4 in ons voordeel. De eerste overwinning is in de pocket!

Van deze wedstrijd zijn weer een aantal filmpjes gemaakt die je hieronder kunt bewonderen.
Overspelen!
Corner en scrimmage
Poging Brian en Mackson
Doelpunt Dennis
Doelpunt Elroy
Damian op de kruising
Pogingen Brian, Damian en Elroy
Doelpunt Damian
Lees verder | Auteur: Peter | 05 maart 2011 | 0 Reacties | 5 foto's